Let’s linger here a while

Els Lesage creëerde de reeks LET’S LINGER HERE A WHILE ter gelegenheid van de tweede editie van Hedendaagse Primitieven. Voor dit project maakte fotograaf Alex Vanhee een portret van haar in haar atelier. In de werkruimte zijn draden gespannen waaraan Els haar risoprints ophangt met wasknijpers om ze te laten drogen. De wasknijpers verschijnen als een speels element in het portret van Alex. Els heeft nieuw werk gemaakt waarin de wasknijper centraal staat.

De wasknijper is, volgens Wikipedia, een huishoudelijk artikel dat als hulpmiddel dient bij het ophangen van wasgoed. In het atelier van Els Lesage krijgt het voorwerp echter een andere toepassing en wordt het een drager van risoprints. Het portret van Alex deed Els de aandacht verleggen van de prints die door de wasknijpers worden vastgeklemd naar het voorwerp van de wasknijper zelf.

Wat een bescheiden, maar tegelijk mooi en ingenieus klein ding is zo’n wasknijper niet? Het is altijd en stil aanwezig op de achtergrond en een handig hulpmiddel in het proces. Gecharmeerd door de schoonheid van dit eenvoudige object, heeft Els nieuw werk gemaakt waarbij de wasknijper centraal staat.

De reeks LET’S LINGER HERE A WHILE vertrekt van foto’s waarin Els de wasknijper onderzoekt vanuit verschillende hoeken. De foto’s werden vertaald in risoprints waarna het centrale object, de wasknijper, werd ingekleurd met potlood. Spelend met het oude gebruik waarbij zwart-witfoto’s met de hand werden ingekleurd voor een realistisch effect, wordt de wasknijper door het kleuraccent net gesublimeerd en uitgelicht.

Op de tentoonstelling Hedendaagse Primitieven 2 toont Els een textielwerk met een selectie van uitvergrote prints en acrylverf. De originele risoprints, ingekleurd met potlood, zijn vanaf nu te koop.

LET'S LINGER HERE A WHILE

Risoprint en kleurpotlood op biotop 160 gr (21 cm x 29,7 cm), telkens in een beperkte oplage van 4.

Het werk is te koop voor

  • 120 euro – niet ingekaderd
  • 200 euro – ingekaderd (zwevend ingelijst, met een kleine afstand tussen het glas en het werk, in een eiken natuur houten kader van 30×40 cm met ontspiegeld glas)

Interesse? Stuur een mailtje naar els@elslesage.be

Je kan een keuze maken uit de volgende prints: