Els Lesage | Bio
35
page-template-default,page,page-id-35,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.6, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive
 

Bio

Els Lesage combineert schilderkunst en grafiek. De beeldtaal van haar werk wordt gekenmerkt door elementen die ze haalt uit haar dichte leefomgeving. Het registreren van sporen die menselijke aanwezigheid vervangen en net daardoor afwezigheid benadrukken, is een terugkerend thema in haar werk.

Het recente werk van Els is geïnspireerd door het huis van haar grootmoeder. Met de camera gefixeerd op een statief op 130 cm hoogte – de ooghoogte van een kind van 8 jaar – trok Els doorheen het huis om kleine details vast te leggen: scheurtjes in het behang, achtergebleven haakjes, verkleurde afdrukken op de muur, … Deze sporen uit haar kindertijd werden op die manier vastgelegd en vormen het vertrekpunt voor recent werk (2015-2017).

Els Lesage (°1979) volgde schilderkunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Roeselare en aan de Academie voor Beeldende Kunst te Gent. Momenteel volgt ze niet-toxische grafiek aan de Academie voor Beeldende Kunst te Gent.